İşte Dünyanın En Büyük Gemileri
e-PTT AVM Hizmete Açıldı
3. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi
Sunucu Elif Güvendik Muradına Erdi
Ece, Sercanla Öpüştü
ANKET
Eski Filmlerin dizi olması fikrini beğendiniz mi?
YAZARLAR
Zafer DİNDAR
Haldun OKDEMİR
PİYASALAR
DOLAR
1,8267
EURO
2,3353
IMKB
56.540
HAVA DURUMU
Ankara -7 / 10 °C
Adana 0 / 17 °C
Diyarbakır -4 / 10 °C
İstanbul 6 / 14 °C
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dava Sonuçlanmadan Öldü

Adana’da tek başına yaşadığı evinde bıçak zoruyla kulağındaki küpesi gasp edilerek, tecavüze uğradığı iddia edilen 96 yaşındaki kadın mahkemesi sonuçlanmadan hayatını kaybetti.
04.10.2011 15:30

6 Ekim 2010 tarihinde, gece saatlerinde mutfak penceresi demirini kırarak evine girdiği 96 yaşındaki Ayşe U’nun, odasında uyuduğu sırada boğazına bıçak dayayıp kulağındaki küpeleri alıp sonra da tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan sanık Mehmet Fatih Ataş (20) hakkında 39 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış ve Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yangılanmasını başlanmıştı.

Önceki duruşmaya katılan Ayşe U, sanık Mehmet Fatih Ataş’ı mahkemede teşhis etmiş ve sanığa dönerek, "Bu yaptı. Tüh sana..." diye tepki göstermişti.

Uğradığı saldırıdan dolayı Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden ruh sağlığının bozulduğuna dair rapor verilen Ayşe U’yu, mahkeme heyeti ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığı konusunda bir kez daha araştırma yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevkine karar vererek, duruşmayı ertelemişti.

Ayşe U’nun, ikinci raporu alamadan ve sanığın ceza aldığını göremeden kalp yetmezliğinden hayatını kaybettiği öğrenildi.

Önceki duruşmada Ayşe U, olayı sanığın gerçekleştirdiğini ve şikayetçi olduğunu belirterek, şunları söylemişti: "Olay akşamı evde yalnızdım ve tespih çekerek ibadet ediyordum. Sanık mutfak penceresi demirini kırıp içeri girmiş. Birden karşımda gördüm. ’Ben hırsızım’ dedi ve benden para istedi. Param olmadığını söyledim. ’Paran yoksa ırzına geçeceğim’ dedi ve bana eliyle vurdu. Bu sırada eve girdiğinde mutfaktan aldığı bıçağı boğazıma dayadı. ’Küpelerimi al ama namusuma dokunma’ dedim.

Kulağımdaki küpeleri zorla aldı. Sonra da, yapmamasını söylediysem de dinlemedi ve ırzıma geçti." Hakkında, "nitelikli yağma, nitelikli cinsel saldırı, nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal etme ve mala zarar verme" suçlarından toplam 39 yıla kadar hapis cezası istenen sanık Mehmet Fatih Ataş ise suçlamaları kabul etmediğini ve iftiraya uğradığını ileri sürmüştü.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR