Hürremin Yeni Sevgilisi
Serdar: Topu Topu 3 Kez Sevdim
Eşim Bana Mars’ı Alacak
Kenan Kendine Göre Eş Bulamadı
Özcan Deniz Çifte Kutlama Yaptı
ANKET
Eski Filmlerin dizi olması fikrini beğendiniz mi?
YAZARLAR
Zafer DİNDAR
Haldun OKDEMİR
PİYASALAR
DOLAR
1,8245
EURO
2,3295
IMKB
57.079
HAVA DURUMU
Ankara -7 / 10 °C
Adana 0 / 17 °C
Diyarbakır -4 / 10 °C
İstanbul 6 / 14 °C
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Meclis Başkanı: Yeni Anayasa Toplumun Gündeminde Yok

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, gazete yayınlarına, televizyon tartışmalarına bakıldığında Türkiye’nin gündeminde yeni anayasa bulunmadığını söyledi.
21.02.2012 19:37

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, gazete yayınlarına, televizyon tartışmalarına bakıldığında Türkiye’nin gündeminde yeni anayasa bulunmadığını söyledi. Çiçek, “Yeni anayasa toplumun gündeminde yok. Gündemde tutmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz.” dedi.
    Türk Müteahhitler Birliği ve Vakıf 200 tarafından düzenlenen 'Yeni Anayasa' toplantısında konuşan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa konusunu toplumun gündeminde tutmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi. “Yeni Anayasa toplumun gündeminde yoksa bir kısım işleri götürmek de zor olacak. 14 bin kuruluşa yazı yazdım. Derneğe, üniversiteye, sivil toplum kuruluşuna. Henüz istediğimiz noktada değiliz.” diyen Çiçek, bir çok kuruluşa yazı yazıp davette bulunulmasına rağmen henüz dönüş yapmayan yerler olduğunu ifade etti.
    Siyasi partilerden de dönüş olmadığını kaydeden Çiçek, “Görüş bildirenlerden konuşulması en kolay, soyut şeyler geldi. Nasıl bir model, başkanlık mı yarı başkanlık mı parlamenter sistem mi. Bunun kendi içindeki dengeleri ne olacak. Bu işte görüş bildirenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Zor olan burasıdır.” şeklinde konuştu.

    "SEÇİM DÖNEMİNDE MATRUŞKA SORULAR ARKA ARKAYA GELECEK"
    Bu yılın sonuna doğru yeni anayasa çalışmasını belli noktaya getirmek gerektiğini söyleyen Çiçek, seçim ortamında anayasa tartışmalarının çok kolay olmayacağını dile getirdi. Çiçek, “Türkiye bölünüyor mu bölünmüyor mu. Bir sürü matruşka sorular arka arkaya gelecektir. Seçmen açısından bu sorular zor olur. Bu işi, bu yılın sonunda belli noktaya getirmeliyiz. 4 partinin anlaştığı konuları belli noktaya getirelim.” çağrısı yaptı.

CİHAN

Meclis Başkanı: Yeni anayasa toplumun gündeminde yok

Meclis Başkanı: Yeni anayasa toplumun gündeminde yok

Meclis Başkanı: Yeni anayasa toplumun gündeminde yok

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR