Kıvanç Tatlıtuğ Eğlencede
Ceyda Ateşe 9 Kilo Aldı
Özçivit Bıyıklarını Kesmemesinin Sebebi
Demet Akalından Şaşırtan İstek
Hürremin Yeni Sevgilisi
ANKET
Eski Filmlerin dizi olması fikrini beğendiniz mi?
YAZARLAR
Zafer DİNDAR
Haldun OKDEMİR
PİYASALAR
DOLAR
1,8555
EURO
2,3350
IMKB
55.734
HAVA DURUMU
Ankara -7 / 10 °C
Adana 0 / 17 °C
Diyarbakır -4 / 10 °C
İstanbul 6 / 14 °C
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yılda 15 Milyar Lira 'Duman' Olup Havaya Gidiyor

Türkiye'de sigara tüketimi dolayısıyla yılda 15 milyar liranın duman olup havaya gittiği bildirildi.
06.02.2012 20:42

Türkiye'de sigara tüketimi dolayısıyla yılda 15 milyar liranın duman olup havaya gittiği bildirildi.
    Dünya Sigarayı Boykot Günü, sigaranın zararlarını göstermek, sigarayla mücadele etmek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1988'den bu yana çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Başkanı Mustafa Aydın, Türkiye'de sigaraya yılda 15 milyar dolar harcandığını ve her yıl 110 bin kişinin sigaradan hayatını kaybettiğini söyledi. Aydın, sigaraya dünya genelinde ise yılda 400 milyar dolar harcandığına, buna karşılık 600 milyar doların da sigaranın neden olduğu hastalıkların tedavisi için kullanıldığına dikkat çekti.
    İstanbul'daki orman yangınlarının yüzde 50'sinin sigaradan kaynaklandığını öne süren Mustafa Aydın, sigara içen ya da sigara içilen ortamda bulunan anne adaylarının çocuklarının yüzde 25'inin de özürlü olarak dünyaya geldiğini kaydetti. Kapalı alanlarda sigara yasağını getiren kanunun, aleyhte kampanyalara rağmen Türk halkı tarafından büyük kabul gördüğünü ifade eden Aydın, bağımlılık yapan maddelere giden bütün yolların sigaradan geçtiğini ve özenti yoluyla bulaşan tek hastalığın sigara olduğunu vurguladı. Sadece Türkiye'de her yıl 22 ton sigara izmariti toplandığını ve bir izmaritin, içindeki kimyasal maddelerden dolayı 5 yıl boyunca doğada yok olmadığını bildirdi.
    İkinci Dünya Savaşı'nda 50 milyon insanın hayatını kaybettiğini, ancak o yıldan bugüne sigaradan ölen kişi sayısının 130 milyon olduğunu dile getiren Aydın, "Silah üreten de sigara üreten de aynı firmalar. Küresel krizde bile en çok sigara firmalarının hisse senetleri değer kazandı." ifadelerini kullandı. Aydın, turistik tanıtımlarda nargile kullanılmasına da tepki gösterdi.
CİHAN

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR