Zaman gazetesinin Paris bürosuna geçtiğimiz hafta PKK sempatizanları tarafından yapılan saldırıyı Fransa- Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Michel Diefenbacher ve Senatör Nathalie Goulet sert şekilde kınadı. Fransa’da hükümet kanadının sessizliği ise sürüyor.
Michel Diefenbacher, kabul edilemez olarak nitelendirdiği saldırının şiddetle kınanması gerektiğini vurguladı. Saldırıyla ilgili tüm karanlık noktaların aydınlatılmasını isteyen Diefenbacher "Umuyorum ki failler tez zamanda yasaların emrettiği gibi adalet önüne çıkar.’’ diye konuştu.
Senato'daki Türkiye Dostluk Grubunun Başkan Yardımcısı Nathalie Goulet de gazete bürosuna ve basın özgürlüğüne yapılmış bu saldırıyı şiddetle kınaydı. Goulet, "Zaman France’nın Fransa’da yaşayan Türklerin sembolü konumundaki bir gazete olduğunun altını çizdi.
Zaman gazetesinin Fransa bürosuna yapılan saldırının üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen henüz saldırganlara ulaşılamadı. Fransa hükümetinden de konuyla ilgili açıklama yapılmadı. CİHAN